Frivillighedsbidrag - udover kontingentet.

Nordfyns Softball Klub har glæden af at introducere et årligt "Frivillighedsbidrag" for alle medlemmer, som vil styrke vores forenings økonomi og sikre ressourcer til nødvendige opgaver.

Bidraget er på 400 kr. og betales i to rater sammen med kontingentet:

200 kr. den 1/4 og 200 kr. den 1/7 pr. medlem/familie.

Første betaling af frivillighedsbidraget bliver 1. april 2025




Coins

Derudover præsenterer bestyrelsen "Coins" – et spændende system, hvor medlemmer kan optjene Coins ved at udføre frivillige opgaver. Hver opgave har en Coins-værdi, som tilføjes medlemmets konto på profilen i Holdsport. Dette system anerkender de frivillige og tilbyder muligheden for at fritages fra frivillighedsbidraget, ved at betale med Coins i stedet for penge.

Bestyrelsen vil løbende justere reglerne for optjening af Coins baseret på erfaringer og fastsætte Coin-værdien for diverse opgaver. Ligesom listen opdateres løbende. 

Det er bestyrelsens opgave kontinuerligt at oprette og tilføje varierede opgaver, så det altid er muligt for medlemmerne at optjene Coins nok. Som medlem er man også velkommen til at foreslå opgaver.

Her kan du se listen med opgaver og Coins værdig


Derudover vil der efter behov blive oprettet ad-hoc opgaver.


Det betyder at man 2 gange om året 

enten kan betale 200,- kroner eller 

50 Coins i frivillighedsbidrag.


Regler for optjening af Coins.

Optjen Coins ved at tilmelde dig og udføre frivillige opgaver.

Coins administratoren tildeler Coins til medlemmernes konti efter opgavens udførelse. 

  • Faste opgaver, som bestyrelse og træner, tilskrives årligt Coins til kontoen.
  • Forældre og relationer over 18 år optjener 100% Coins til børn under 18 år.
  • Forældre og relationer over 18 år optjener 50% Coins til medlemmer over 18 år.
  • Flere forældre og relationer kan optjene Coins til et medlem på samme opgave hvis den tillader det.
  • Nogle opgaver er deltagerbegrænset.
  • Hvert medlemmer skal optjene 50 Coins uanset alder.   
         Medmindre man er flere medlemmer i en familie.
    • 1 medlem + 2 under 18 år (50+10+10=70 Coins)
    • 1 medlem + 1 under 18 år (50+10=60 Coins)
    • En familie betaler kun et frivillighedsbidrag - men skal samlet optjene lidt mere for at blive fritaget,
    • OBS! Er man fyldt 18 år og bor hjemme indgå man ikke i familie rabatten
  • Nogle opgaver differentieres i Voksen- og BørneCoins.
  • Børn optjener Coins fra de er 9 år.
  • Overskydende Coins kan ikke overføres til andres konto.
  • Overskydende Coins kan ikke bruges til f.eks. at betale kontingent.
  • Den 20/3 og 20/6 opgøres alle Coins. Medlemmer, der har optjent 50 Coins eller mere, fritages for Frivillighedsbidraget ved den kommende kontingentbetaling, og deres konto reduceres med 50 Coins.
  • Har man 49 Coins eller færre, betaler man fuldt bidrag, men kontoen reduceres ikke, så man er tættere på fritagelse ved næste betaling.
  • Årlige Coins tilføres kontoen 1/1.
  • Hvis man deltager delvist i en opgave eller bliver forhindret undervejs, vil det være en vurderingssag, hvor mange Coins, der bliver tilføjet til kontoen.
  • Aflyste opgaver udløser ikke Coins.
  • Hvis man stopper i klubben, mister man sine Coins.
  • Støttemedlemmer betaler naturligvis ikke frivillighedsbidrag.

Baggrund for konceptet

Mange foreninger oplever, at den traditionelle struktur baseret på frivillighed ikke længere passer ind i medlemmernes prioriteringer i en travl hverdag. Dette efterlader ganske få aktive frivillige med hele ansvaret for foreningernes drift, vedligehold og øvrige forpligtelser hvilket medfører en stor risiko for udbrændthed.

Nordfyns Softball Klub har også mærket denne udfordring. Derfor har bestyrelsen været nødsaget til at finde alternative metoder til at håndtere foreningens opgaver. 

Mange klubber, forbund og organisationer debatterer i disse år, hvordan foreninger kan tilpasse sig den moderne udvikling, og en af måderne at gøre dette på er, at foreningerne accepterer og følger forandringerne ved at omforme og nytænke deres strukturer og strategier - være åbne og villige til at tilrette deres traditionelle tilgange, 

I NSK anerkender vi, at mange medlemmer og forældre ikke har overskud til faste frivillige engagementer eller mangler et klart overblik over opgaverne. For at imødekomme dette, opretter vi alle opgaver i Holdsport med præcise beskrivelser. Dette giver medlemmerne mulighed for at vurdere omfanget af hver opgave på deres egne præmisser, uden frygt for at blive overvældet.

Vi har også hørt fra medlemmer, der føler dårlig samvittighed over ikke at kunne bidrage med tid, men som i stedet ønsker at støtte økonomisk. 

Denne eventuelle dårlige samvittighed må dog aldrig forhindre forældre i at komme og se deres børn træne og spille kampe.

Med dette tiltag bridrager alle på deres egne betingelser.


Som forening har vi et stort ansvar for at passe på vores aktive frivillige, og derfor er vi nødt til at købe hjælp til nogle opgaver. Da det nuværende budget ikke omfatter tilkøbt arbejdskraft, vil midlerne til dette komme fra Frivillighedsbidraget. 

Klubben opretholder en politik, hvor arbejdskraft købes eksternt

for at sikre neutralitet og upartiskhed.


5 facts om konceptet.

Fleksibilitet for alle: Med frivillighedsbidraget får medlemmerne valget mellem at bidrage økonomisk eller ved at deltage i opgaver, hvilket giver mulighed for at støtte klubben på en måde, der passer bedst til deres hverdag.

Belønning for indsats: Coins-systemet gør det muligt for medlemmer at optjene fritagelse fra bidraget ved at udføre frivillige opgaver, hvilket anerkender og værdsætter deres tid og engagement.

Styrket fællesskab: Ved at deltage i frivillige opgaver bliver medlemmerne en aktiv del af klubbens fællesskab, hvilket skaber en stærkere sammenhængskraft og en bedre klubkultur.

Bæredygtig økonomi: Frivillighedsbidraget sikrer klubben nødvendige ressourcer til at kunne købe eksternt arbejdskraft til opgaver, uden at det belaster det eksisterende budget. 

Ingen skjulte omkostninger: Medlemmerne har fuld gennemsigtighed og kontrol over deres bidrag, med mulighed for at optjene Coins i stedet for at betale med penge.


Konceptet giver mulighed for at vælge,

hvordan man ønsker at bidrage,

- og belønner de frivilliges indsats

på en fleksibel og retfærdig måde

Hjælp/spørgsmål til Frivillighedsbidraget og Coins.


Kontakt.

Formand Anne-Mette Lykkegaard

Mobil: 61 60 69 44

Mail: formand@nordfynssoftball.dk




Vedtaget på Ekstraordinær Generalforsamling mandag den 12. august 2024


Klubbens Udvikling og Udfordringer

Klubbens udvikling

Vores klub har været på en bemærkelsesværdig rejse fra vores oprindelige base i Krogsbølle til vores nuværende placering i Lunde. I Lunde var vi to separate foreninger, der delte både forpligtelser og udgifter. Hvor vi i dag har overtaget hele brugsretten, vedligeholdelsesansvaret og udgifterne for baneanlægget og klubhuset.

En af de vigtigste milepæle i vores udvikling har været opbygningen af vores egen bane. Dette projekt startede bogstaveligt talt fra bunden, vi har omdannede en græsbane til en funktionel softballbane. Dette har krævet en enorm indsats fra vores medlemmer og frivillige - men resultatet er en kæmpe stor succes, som vi alle kan være meget stolte af.

Hypotetiske overvejelser

Hvis vi hypotetisk set var blevet i Krogsbølle, ville vores situation have været markant anderledes. Meget af vedligeholdelsen af udearealerne ville være blevet håndteret af skolens pedeler og kommunen. Dette ville have lettet vores byrde betydeligt, da skoler ofte har større budgetter og forpligtelser til at vedligeholde deres områder. Det ville have frigjort ressourcer, som vi kunne have anvendt til andre formål i klubben.

Sammenligning med andre klubtyper

Det er vigtigt at forstå, at vores klub ikke kan sammenlignes direkte med hal-sportsgrene, store boldklubber eller klubber, der er placeret i etablerede idrætsanlæg. Disse klubber har ofte ansatte, der håndterer mange af de opgaver, som vores frivillige står for.

Desuden varierer forholdene fra kommune til kommune. Nogle kommuner pålægger større vedligeholdelsesforpligtelser på foreningerne, mens andre tilbyder mere støtte. Dette gør det vanskeligt at lave direkte sammenligninger, da forudsætningerne er så forskellige.

Fremadrettede udfordringer

Selvom vores rejse hidtil har været fyldt med succeser, står vi fortsat over for diverse udfordringer. Vedligeholdelse af vores bane og faciliteter kræver fremadrettet en betydelig indsats fra vores medlemmer. Vi er afhængige af frivillige, og det kan være en udfordring at sikre, at der altid er nok hænder til at klare de nødvendige opgaver.

Med frivillighedsbidraget har vi mulighed for at købe arbejdskraft til opgaver, som ikke er mulige at løfte med frivilligheden i foreningen - uden at det går ud over vores økonomi.

I NSK værdsætter vi frivilligt engagement langt mere end økonomiske bidrag. Når medlemmerne deltager aktivt i opgaverne, styrker det ikke kun fællesskabet, men skaber også en varm og hyggelig atmosfære. Frivilligheden bringer os tættere sammen, og det er i de små fælles indsatsøjeblikke, at de stærkeste bånd knyttes. Sammen gør vi klubben til et endnu bedre sted at være!